Sveikiname atvykus! Tik dabar – papildoma 20% nuolaida visoms prekėms su kodu START20.

Ugnis. Kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją

Prekės kodas: 9786090145791

4.38 € Discount SVG

Original price was: 18,30 €.Current price is: 5,48 €.

Pasirinkite prekės tipą:

Liko 2

Pristatymo-atsiėmimo terminai

Atsiėmimas knygynėlyje

Atsiimkite tą pačią ar kitą darbo dieną

0,00 €
Atsiėmimas paštomate

Atsiimkite per 2 - 5 d.d.
Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 30 €

nuo 0,00 – 3.20 €
Pristatymas kurjeriu

Atsiimkite per 2 - 5 d.d.
Nemokamas atsiėmimas užsakymams nuo 30 €

nuo 0,00 – 3.50 €

Informacija apie prekę

Knyga „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ apdovanota „Los Angeles Times“ knygos premija.
Nominuota Samuelio Johnsono apdovanojimui už geriausią negrožinės literatūros knygą.

„Nuostabus darbas. Wranghamo aiškiai ir suprantamai parašyta knyga apima įvairias sritis: mitybos mokslą, paleontologiją, beuodegių beždžionių ir medžiotojų-rankiotojų bendruomenių elgesio tyrimus. Visa tai pateikiama kaip įspūdinga kelionė po gamtos ir maisto gaminimo istoriją, kartu aptariant kulinarijos vaidmenį žmogaus gyvenime.“
Publishers Weekly

Antropologijos profesoriaus Richardo Wranghamo nuomone, žmonijos evoliucijos sėkmę nulėmė terminis maisto apdorojimas. Jo įsitikinimu, esminė transformacija mūsų evoliucijoje įvyko pereinant nuo žalio prie termiškai apdoroto maisto. Kai tik buvo prisijaukinta ugnis, laiką, kurį iki tol mūsų protėviai skirdavo žaliam maistui kramtyti, skyrė medžioklei ar stovyklavietei prižiūrėti.

R. Wranghamas analizuoja mūsų protėvių mitybą, jos kaitą amžių tėkmėje, pateikia svarbių įžvalgų apie tai, kaip pasidarėme socialūs, o maisto gaminimas tapo poravimosi pagrindu ir paskatino namų ūkių formavimąsi.

Knygoje „Ugnis: kaip maisto ruošimas nulėmė žmogaus evoliuciją“ pateikta evoliucijos teorija kelia diskusijas ir kviečia apmąstyti dabartinius mūsų valgymo įpročius.

Kada mūsų protėviai pradėjo apdoroti maistą?
Kodėl mums patinka duoną supjaustyti riekelėmis?
Kodėl mėgstame minkštą maistą?
Kaip žmogaus kūnas prisitaikė valgyti termiškai apdorotą maistą?

„Šioje moksliniais tyrimais pagrįstoje ir puikiai parašytoje knygoje Richardas Wranghamas pateikė trūkstamą grandį žmogaus evoliucijoje.“
Edwardas O. Wilsonas, Harvardo universitetas

 

 

 

Autorius
Richard Wrangham
Leidykla
Alma littera
Kalba
Lietuvių kalba
Leidimo metai
2021
Viršelio tipas
kietas
Puslapių skaičius
304
Matmenys
14x21
Spalvingumas
nespalvotas

Jus taip pat gali sudominti

Nemokamas pristatymas

Išskirtiniai pasiūlymai

Nemokamas atsiėmimas

Saugus pirkimas

Jūsų privatumas

Mes naudojame slapukus tam, kad pagerintume Jūsų naršymo patirtį mūsų svetainėje ir prisimintume Jūsų pasirinkimus. Tęsdami naršymą, sutinkate su slapukų naudojimu.

Produktų rikiavimas

Kaina

filterproductprice - slider
filterproductprice - inputs

Autorius

filterbyauthor
Daugiau

Leidykla

publisher
Daugiau

Amžiaus grupė

filterage

Kalba

Language

Defektai

filterbytype